Powered By Blogger

vineri, 22 aprilie 2011

Top 10 dintre cele mai bizare obsesii

10. Doromania sau dorinta irezistibila de a face cadouri, pur si simplu pentru a urmari placerea celui care le primeste. Problema este ca, in general, cei care fac asta nu au si banii necesari, asa ca au parte de bucurie pe datorie.
9. Abulomania reprezinta preocuparea intensa pentru fiecare detaliu si incapacitatea de a lua la final o hotarare.
8. Trihotilomania este prezenta la tot pasul. Sufera de ea cei care nu se pot abtine, in momentele cand sunt incordati, sa se scarpine in cap ori sa-si smulga fire de par.
7. Enosimania, sentimentul continuu ca cineva a facut o greseala, se manifesta prin transpiratie, accelerarea respiratiei si a batailor inimii.
6. Demonomania sau obsesia fata de spirite malefice si fantome razbunatoare. Cei care sufera de aceasta problema cred ca sunt bantuiti sau chiar posedati.
5. Nasofilia face parte din categoria obsesiilor sexuale si reprezinta atractia obsesiva fata de nasul partenerului sau al partenerei.
4. Onomatomania se manifesta prin repetarea cuvintelor in gand.
3. Ablutomania este nevoia compulsiva anumitor persoane de a se spala mereu pe maini, chiar daca nu au pus mana pe vreun obiect murdar .
2. Clinomania, altfel spus mania de a sta in pat. Nu e rau, pana cand persoana respectiva uita sa paraseasca asternuturile zile in sir.
1. Gamomania reprezinta obsesia de a cere pe cineva in casatorie. Ar fi bine daca s-ar limita la o singura persoana, dar de multe ori nu se intampla asa, iar cei care au aceasta problema pot ajunge poligami.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu